Masterul de Probatiune

Masterul de Probatiune este o variantă actualizată și mai bine contextualizată a Masterului de Administrare Comunitară a Justiției, unul dintre cele mai longevive programe de master din Facultatea de Sociologia și Asistență Socială din Universitatea București.

Programul se adresează în primul rând persoanelor care își doresc o carieră performantă în domeniul justiției penale, adică în serviciile de probațiune, penitenciare, direcțiile de asistență socială și protecție a copilului etc.

Prezentând politici și practici actuale din domeniul corecțional din întreaga lume, programul este relevant și pentru consilierii de probațiune sau asistenții sociali deja angajați în instituțiile arătate mai sus. Față de programul de licență, programul de master prezintă cursuri inedite. Nici unul din cursurile programului de master nu se regăsește în Planul de învățământ de la licență.

 

Cursurile vor fi susținute atât de către profesorii titulari, prezentați în planul de învățământ, cât si de către invitați din străinătate sau din instituțiile relevante (ex. serviciile de probațiune, instanțe, penitenciare etc.).

În cazul în care se vor înscrie suficienți studenți, va fi posibilă organizarea unei serii de week-end. De asemenea, însușirea cursurilor va fi susținută de suporturi de curs sau alte materiale necesare (ex. cărți, articole etc.), precum și de vizite în instituții.

 

Coordonator:

Prof. Univ. Dr. Ioan Durnescuidurnescu@gmail.com

Advertisements

15 thoughts on “Masterul de Probatiune

 1. Cu tot respectul, “Studenții cu mai multă experiență în scrierea articolelor în limba engleză” pot scrie si in PROBATION junior (www.junior.yfj.ro)!

  Mult succes!

 2. Asi dori sa aflu mai multe detalii (concrete) despre acest masterat. Sunt din Cluj Napoca si as dori sa stiu care sunt posibilitatiile de a participa. Cui ar trebui sa ma adresez?

  • Buna ziua. Va multumesc pentru interesul dvs. pentru acest program. Multe dintre informatiile legate de acest master pot fi gasite pe acest blog. Pe pagina referitoare la Planul de invatamant puteti afla despre cursurile pe care ar urma sa le parcurgeti si despre profesorii cu care ar urma sa colaborati. Pe pagina Despre admitere puteti afla care sunt conditiile de inscriere: dosar, eseu, perioada de inscriere etc. Programul de studiu va fi cat se poate de mult personalizat, in functie de timpul si interesele dvs. Daca mai aveti si alte intrebari, va rog sa nu ezitati sa ne contactati pe forum sau pe adresa: idurnescu@gmail.com.
   Ioan Durnescu

   • Buna ziua.M-ar interesa sa stiu cam care au fost mediile de admitere anul trecut?Eu am terminat Facultatea de Psihologie Bologna anul acesta.Va multumesc

 3. Mediile de admitere pe locurile de la buget anul trecut au fost destul de mari. Daca nu ma insel, au fost de la 9.20 in sus. Daca va uitati la formula de calcul a notei finale, veti vedea ca o mare pondere o au si notele de la eseu si de la interviu. Prin urmare, un eseu bun si o sustinere pe masura va pot ridica destul de mult nota finala. Succes !!!

 4. buna ziua, sunt foarte interesat de programul ,,Master de Probatiune, dar as vrea sa intreb daca s epoate face si la frecventa redusa, deoarece la job-ul pe care il am tre sa stau 2 luni plecat din tara si doar 2 luni in tara.

  • Buna ziua. Asa cum am mai spus si in alte dati, vom incerca sa construim cu fiecare student un program personalizat, in functie de timpul si intentiile sale profesionale. Vom incerca sa suplinim imposibilitatea unora de a veni la scoala cu tehnici specifice e-learning. Vom folosi acest blog, intr-o sectiune inchisa, pentru a sustine anumite dezbateri online pe diverse module, vom posta articole si carti etc. Va asteptam.

  • Buna ziua si dvs. Fiind un master in regim Bologna, acreditat de ARACIS, acesta este recunoscut în toată Europa. Avem deja absolventi ai masterului care lucreaza ca ofiter de probatiune în Marea Britanie (ex. Ioan Gherendi). Nu stiu care sunt conditiile ca acest program sa fie recunoscut în afara UE. Puteti sa va interesati la Ambasada Canadei la Bucuresti. Succes !!

 5. Am si eu o intrebare…intru-cat nu stiu foarte bine ce posibilitati voi avea dupa absolvirea acestui master, am luat in calcul si faptul ca as putea urma o a doua facultate, de psihologie, putand dupa aceea sa devin consilier in probatiune.Intrebarea mea este urmatoarea…daca as intra la master la buget, as mai putea urma tot la buget-in acelasi timp si tot in cadrul acestei institutii-si facultatea ?

 6. Buna ziua.In ce consta sustinerea eseului ? In prezentarea a cateva idei principale pe care se bazeaza? Cam in cate minute trebuie sa se incadreze fiecare candidat? Va multumesc

  • Buna ziua. In prezentare va trebui sa ‘povestiti’ eseul dvs. Printre altele, vom urmari: logica, coerenta, argumentatia, actualitatea informatiilor, utilizarea corecta a conceptelor etc. Fiecare candidat va avea cca. 10 min. Succes !!

 7. buna ziua ,vreau sa ma inscriu si eu la masterul acesta ,stiti cumva ce sanse am sa intru la buget? Am terminat Asistenta sociala cu media 9.37 si media de la licenta cu 9.50 .
  va multumesc

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s